måndag 20 december 2010

Snabba Vallmobullar



16 - 20 bullar

Ingredienser:
8 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
4 tsk  bakpulver
100 gram  smör
3 dl  mjölk, eller filmjölk
1 dl  riven ost
ägg, uppvispat, till pensling
vallmofrö, till garnering

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda de torra ingredienserna, gärna i matberedare.
Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa.
Tillsätt mjölk eller filmjölk och ost.
Arbeta ihop till en deg.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en ca 1 1/2 cm tjock kaka.
Ta ut runda bullar med mått och lägg dem på bakplåtspapper på plåtar.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

3. Grädda bullarna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade, 10–12 minuter.
Låt dem svalna på galler, men servera dem helst nygräddade.

Snabbt och enkelt!


5 kommentarer:

  1. I will have to try these.Mariann your Blog looks so nice! <3

    SvaraRadera
  2. De lät ju enkelt, gillar de :)
    Har gjort enkla arraksbollar idag.
    Kram Anns

    SvaraRadera
  3. Vilken fin bakgrund du har!! Vilken sida använder du dig av när du ska byta bakgrundsbilder?

    Vallmobullar var länge sedan jag bakade men goda är dem!!

    Ska ni fira jul hemma?

    God Jul, Vicki

    SvaraRadera
  4. Thanks Sandi, glad you like it! ♥
    Yes try them, they are very good!

    SvaraRadera
  5. mums...ser smarriga ut....Om man skulle;o)......baka,o) Tack för ditt inlägg....Önskar dig en underbar dag min fina vän

    SvaraRadera