Svärmors suveränt goda sill.
För 4-6 personer.
Ingredienser
1 burk inläggnings sill
10 cm fint skuren purjolök
Skalet av en citron (finrivet) + lite citronsaft
½ dl majonnäs
2 dl crème fraiche
Citronpeppar & en aning salt.
Gör så här:
Följ anvisningarna på burken och lägg in sillen, låt stå ett dygn. Skölj hastigt av sillbitarna i vatten, låt rinna av.
Blanda citron cremen. Rör tills allt är blandats väl och vänd ner sillen. Låt det stå övertäckt 2-3 dygn i kylen för att dra åt sig smak.
Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.
Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.
Maken gör en citron sill men den ser annorlunda ut. Kanske skall man testa denna.
SvaraRaderaMumsigt!!
SvaraRaderaSkottland var underbart, you should go! :)