söndag 24 oktober 2010

Kantarelltoppad Fläskytterfilé med en touch av cognac.

Kantarelltoppad Fläskytterfilé med en touch av cognac, serverat med ugnsbakade grönsaker.



Sätt ugnen på 200grader
Börja med grönsakerna.

500-600 gr Fläskytterfilé
400 gr förvällda kantareller
2,5 dl matlagningsgrädde
½ msk Cognac
Svartpeppar
Vitpeppar
Chiliexplosion
Salt
vitpeppar
Smör att steka i
2 msk vetemjöl
½ gul finhackad lök
2 rödlökar
1 röd paprika
3-4 morötter
1-2 palsternackor
Olivolja
Flingsalt




Rostade ugnsgrönsaker;
Skala och dela alla grönsakerna i lagom bitar.
Lägg i en ugnsform och ringla lite olivolja över och krydda med flingsalt och grov krossad svartpeppar.
Sätt in i ugnen.


Filén;
Putsa filén och krydda den med svartpeppar och Chiliexplosion
Bryn den finhackade gula löken och lägg åt sidan.

Bryn filén väl runt om.
Lägg den i en ugnsform och sätt den i ugnen medan du gör vid kantarellstuvningen



Lägg en klick smör i en kastrull och slå på mjölet, rör runt tills allt är en klump, tillsätt lite grädde taget på medelvärme. Rör hela tiden, lättat att annars bränna stuvningen.
När stuvningen är slät och fin krydda med salt och vitpeppar.
Tillsätt den brynta löken och de förvällda kantarellerna.
Tillsätt cognac och smaka av.


Ta ut filén och gör en skåra längsmed, lägg i stuvningen, toppa rejält.
Sätt in formen i ugnen igen och låt gå med grönsakerna tills de är klara, de ska inte bli för mjuka, prova er fram… det ska va lite tuggmotstånd i dem.



Smaklig Spis!

4 kommentarer:

  1. Åh vad gott det där ser ut.
    Javisst blir man besviken när man går på marknader där det inte är så mycket pyssligt utan mest inköpta saker.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det där såg ut!!!

    SvaraRadera
  3. Herregud så gott det där både lät och såg ut!
    Nu blev jag jättehungrig!

    SvaraRadera