Men gott blev det! Och Mäktigt!
American cupcakes med choklad frosting.
För 6 personer.
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl fil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad minst 50 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret, häll i filen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Låt svalna.
Chocolate frosting:
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.
OMG *dreglar*
SvaraRaderaOMG..*dreglar*
SvaraRadera