söndag 2 maj 2010

American cupcakes med choklad frosting.

Här kommer receptet som Jenny ville ha på mina Cupcakes, detta är egenhändigt ihop knåpat eftersom jag inte hittade något som passade mig.
Men gott blev det! Och Mäktigt!




American cupcakes med choklad frosting.
För 6 personer.

Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl fil
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad minst 50 %

Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret, häll i filen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter. Låt svalna.

Chocolate frosting:

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.

Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med strössel.


2 kommentarer: