torsdag 29 april 2010
Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
För: 4 personer
Tillagningstid: 25 minuter
Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!
Ingredienser
3 st smördegsplattor
1 st äggula
1 ask jordgubbar
1 st skårad vaniljstång
3 st äggulor
4 dl kaffegrädde
1.5 dl socker
25 g maizena
2 dl vispgrädde
Beskrivning:
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
5. Noppa under tiden jordgubbarna.
6. Vaniljkrämen: Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
7. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
8. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.
9. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna.
Receptet är skrivet av fenne Flarn och finns att hitta på Matklubben.se
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vaniljkräm är såå gott!
SvaraRadera