söndag 4 april 2010

Biffwok med asiatisk sås


Bild lånad från Google.
För 4 personer


Ingredienser:
500 g lövbiff
1 purjolök, ca 200 g
1 stor röd paprika
250 g broccolibuketter
250 g äggnudlar
2 msk japansk soja
1 msk pressad limesaft
1 1/2 tsk salt
ca 2 krm cayennepeppar

Asiatisk sås:
1 morot, ca 100 g
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk flytande honung
1/2 tsk rivet limeskal
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt
Gör så här
Skär lövbiffen i strimlor. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Kärna ur och strimla paprikan. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min. Lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan. Skala och riv moroten grovt. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche. Smaka av med salt. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.
Det var inlagd av tina62 på Matklubben

3 kommentarer:

  1. Måste ju kommentera den här också ... ser både fräsch och lätt att göra ut, måste def provas den määää!! Gissa hur mkt recept det blir sparat hos mig sen vi lärde känna varann *hihi*

    Det var brorsans flickvän som tog med till de yngre barnen (ett färdigt kit med ägg i plast, färg, hållare o allt), hon vet hur rastlösa de kan bli utan sina obligatoriska tv-spel mm - hon är en sann pedagog och tillika lärare, passar toppen som det tror jag!

    SvaraRadera
  2. M U M S...ser farligt gott ut.....

    SvaraRadera
  3. Hahaha så kul Zubrowka har vi i mängder här hemma... kommer från Polen!
    Massor av kramisar!

    SvaraRadera