söndag 7 oktober 2018

Ranch pork chops.





4 port.
Ingredienser: 
4 fläskkotletter 3/4 tum till 1 tum tjocka, jag valde att bena mina.
16 små potatis, halverad
400-500 gr haricoverts
2 matskedar olivolja
2 msk Persillade krydda (Vi har inte ranch dressings krydda i Sverige så detta fick bli mitt substitut.)
3 klyftor vitlök, finhackat
Salt och svartpeppar, efter smak
2 msk hackad färsk persilja (går att utesluta)

Förvärm ugnen till 200 grader.
Smörj en bakplåt/braspanna  med lite matolja eller lägg på ett bakplåtspapper.
Placera fläskkotletter, potatis och gröna bönor i ett enda lager på det tillagade bakplåten. Sprinka över lite olivolja och strö över persillade krydda, vitlök,  salt och peppar efter smak.
Placera i ugn och steka tills kotletterna är helt genom stekta ca 20-22 minuter. Lägg de sedan kotletterna i en stekpanna och låt de få lite färg ca 2-5 minuter.
Servera omedelbart, garnerad med persilja, om så önskas.


OBS: Tillagningstiden varierar beroende på storlek och tjocklek på fläskkotlett och potatis.

1 kommentar: