150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
100 g smör eller margarin
6 msk starkt kaffe
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
6 dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
Smörj springform med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klä med bakplåtspapper. Vi tog en storlek med 20 cm i dia.
Häll i smeten i formen.
Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 200grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren.
Smält smör eller margarin.
Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Låt svalna lite.
Dela kakan när den svalnat.
Låt svalna lite.
Dela kakan när den svalnat.
Bred nästan hälften av glasyren i mellan lägg ihop och bred resten över.
Strö över rikligt med kokosflingor.
Låt stå en stund i kulen så det stelnar.Servera men en god kopp kaffe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar