torsdag 8 december 2016

En läkare borde väl veta bättre än Försäkringskassan?


Detta har jag funderat på många gånger..
En läkare borde väl dock veta bättre än Försäkringskassan?  Om man går till läkaren och får en diagnos och att man tex. inte är arbetsför (låt oss säga att du har ryggont) och får ett läkarintyg, då kan Försäkringskassan bara dissa det?!

Det måste verkligen vara nedvärderande för en hel yrkeskår att deras bedömningar av patienter är felaktiga enligt en instans som anser att det fuskas med sjukskrivningar och att det är dom, FK istället som ska bedöma om personen är arbetsför.  Allt för att spara pengar! Ser dom till patientens bästa?
Skulle inte tro det!
Man kan ju undra vart samhället är på väg?!

Varför samarbetar inte FK med läkare och patient så man blir frisk fortare och kan kommer tillbaka till arbetslivet snabbare?

För om du helt plötsligt får ekonomiska problem på grund av du inte får din sjukersättning för en bedömning ska göras och det kan ta flera månader, tror dom du mår bättre då och kan komma tillbaka till arbetet snabbare? Näää troligtvis är risken att man kan få andra sjukdomar som kan komma av oro och ångest mm.

Det är dags att Försäkringskassan vaknar upp och samarbetar  och lyssnar på läkare och patienter.
För typ vem vill gå och vara sjukskriven om man inte måste?
Man förlorar massor med pengar, ens sociala liv går i sank (arbetskamrater är viktiga) man känner sig rätt värdelös om man helt plötsligt blir kallad lögnare och fuskare med!

Läs gärna debatten artikeln på ÖP av Margaretha Lööf-Johanson specialist i allmänmedicin med medicinskt ledningsuppdrag vid Brunflo hälsocentral.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar