tisdag 13 september 2016

Souvlaki


4 port

700 g fläskkarré
1/2 dl rapsolja
1/2 citron, skal + saft
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin (1 msk färsk)
2 tsk oregano (2 msk färsk)
4 krm svartpeppar grovmalen
1 tsk salt

Skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar.
Blanda de övriga ingredienserna i en plastpåse och stoppa i köttet. Knyt påsen och sen är det bara att snurra runt köttbitarna ordentligt där i.
Låt marinera minst 2 timmar i kylen.
Stoppa grillspettspinnar av trä i en vattenfyllt petflaska under tiden.
Trä upp köttet på blötlagda grillspetts pinnar.
Grilla ca 8 min tills de är genomstekta.

Servera med vitlöksdoftande potatisgratäng, tzatsiki och en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar