onsdag 13 april 2016

Är detta sant?

Här ska testas!
Jag fick ett mail av en väninna med en massa bra? tips...
För funkar detta till min snoriga, täppta näsa och skrovlig hals så blir jag mycket nöjd!

So here we go!
1. Lindrar halsont
Äppelcidervinäger har en förmåga att bekämpa bakterier, så nästa gång du känner att du börjar få ont i halsen kan du i stället för honung blanda i äppelcidervinäger i varmt vatten. 0,5 dl vinäger till 2 dl vätska. Gurgla sedan en gång i timmen.
 
2. Lindrar halsbränna
Halsbränna orsakas i regel av att magsaften åker upp till matstrupen. Men vinäger hjälpa till och ge magen vad den behöver för att bryta ner maten i magen. Testa att blanda ner en tesked äppelcidervinäger i ett glas vatten för att lindra mag- och halsbesvären.
 
3. Rensar en täppt näsa
Äppelcidervinäger innehåller bland annat, B- och E-vitaminer, kalcium och magnesium. Allt det kan hjälpa till att rensa en täppt näsa och allergiska symtom. Äppelcidervinägerns relativt höga PH-nivå kan också hjälpa till att bekämpa bakterier. Häll i en tesked vinäger i ditt vatten nästa gång du är täppt.
 
4. Tar bort mjäll
Även här kommer äppelcidervinägerns PH-värde till bra hjälp. De höga nivåerna av syra balanserar PH-värdet i skalpen, och förhindrar mer mjäll. Blanda 0,5 dl vinäger med 0,5 dl vatten i en flaska och spreja hårbotten. Linda en handduk runt håret och låt verka i en kvart.
 
5. Förhindrar benkramp
Benkramp som gärna återkommer på nätterna kan vara en signal på att du har dåligt med kalium i kroppen – ett ämne det är rikt på i äppelcidervinäger. Blanda två teskedar äppelcidervinäger med en tesked honung i ett glas varmt vatten och drick.
 
6. Lugnar irriterad hud
Äppelcidervinäger är antiseptiskt och bekämpar svampinfektioner. Det kan lugna irriterad hud som kliar eller ”bränner”. Häll några droppar vinäger på en bomullstuss och dutta på de områden på kroppen där huden är irriterad. Det fungerar också mot akne.
 
7. Tar bort vårtor
Har du fått en vårta? Testa att bli av med den genom att blanda äppelcidervinäger med vatten, och sedan dutta på huden med hjälp av en bomullstuss. Du kan också stoppa området där vårtan har uppstått (en fot eller hand, kanske) i en skål med utspädd vinäger i 20 minuter. Upprepa varje dag.
 
8. Tar bort dålig fotlukt
Eftersom äppelcidervinäger bekämpar bakterier är vätskan också effektiv för att få bort otrevlig fotlukt. Vinägern neutraliserar hudens PH-nivå. Häll äppelcidervinäger på servetter och lägg i kylskåpet över natten. Gnid in fötterna med servetterna så ofta du behöver. Eller sätt fötterna direkt i en bunke med utspädd äppelcidervinäger.
 
9. Minskar gaser och lindrar uppsvälld mage
Den som har problem med matsmältningen kan använda äppelcidervinäger. Drick ett glas vinäger upplöst i vatten innan du äter för att förhindra gaser och uppsvälld mage. Vinägern gör att matsmältningen går snabbare och maten kan brytas ner mer effektivt.
 
10. Neutraliserar lukter i hemmet
Äppelcidervinäger hjälper inte bara fötter som luktar – utan är även bra mot lukter i hemmet. I stället för att köpa luftfräschare kan man blanda 2 dl äppelcidervinäger med 2 dl vatten i en sprejflska. Sedan är det bara att spreja på för fräschare luft.
 
11. Kan användas till städningen
Starka kemikalier ska helst inte användas till att städa hemmet, särskilt inte när det finns bättre alternativ som såpa eller äppelcidervinäger. Blanda lika dela vinäger och vatten och använd när du skrubbar bort fläckar och smuts.
 
12. Rensar avloppet
När det blir stopp i avloppet är det inte heller nödvändigt att använda kemikalier. Blanda i stället 1 dl bakpulver med 2 dl äppelcidervinäger och häll ner i sinken. Du kommer att se en bubblande ”vulkaneffekt”.
 
13. Får bort mögel
Häll äppelcidervinäger på ytor med mögel för att få bort det. Borsta ut vätskan över ytan och låt det torka. Du kan också blanda 2 dl äppelcidervinäger med 1 dl bakpulver och hälla i tvättmaskinen för att tvätta exempelvis duschdraperiet, som lätt blir ofräscht.
 
14. Slätar ut skrynkliga kläder
Det finns många knep för att släta ut skrynkliga kläder, och äppelcidervinäger är inte sämre än något annat. Blanda vinägern med vatten i en sprejflaska och speja där kläderna är skrynkliga. Sedan kan kläderna hängas upp och lufttorka.
 
15. Får bort möbel fläckar
Ja, äppelcidervinäger verkar ju helt enkelt magiskt. Mirakelvätskan kan också få bort vatten- och matfläckar från möbler och mattor. Blanda i lite salt med äppelcidervinäger, gnid på fläckarna och låt det sedan torka – innan du dammsuger över ytan.
 

Visst låter allt detta fantastiskt? 

Tyvärr har jag ingen källa men ska fråga nästa gång vi ses... kanske bara är något hitte på...

4 kommentarer: