onsdag 29 juli 2015

BBQ Beer can chicken



1 hel kyckling
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 - 2 dl Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce (eller den du tycker är godast)
1 burk öl (à 33 cl)
 
Gnid in den okryddade kycklingen med salt, nymald peppar och BBQ-sås.
Tvätta av ölburken och öppna översidan med en konservöppnare.
Trä kycklingen på ölburken (med ölet kvar i burken) och sätt burken mitt på grillen.
Grillkolen eller briketterna ska ligga runt om kycklingen och inte under burken.
Grilla kycklingen på indirekt grill 45-60 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet.
Pensla med BBQ-sås då och då.

Du kan givetvis tillaga den i ugn, ca 200 grader i 45-60 minuter, tills innertemperaturen är 82°C vid benet.
Servera med grillad bacon inlindad majs, pommes, grillade vitlöksklyftor med bacon och kanske en sallad.



Att kycklingen ser bränd ut är att i Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce är där mycket socker så den blir nästintill svart. Dock smakar det inte bränt :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!