1 hel kyckling
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 - 2 dl Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce (eller den du tycker är godast)
1 burk öl (à 33 cl)
Gnid in den okryddade kycklingen med salt, nymald peppar och BBQ-sås.
Tvätta av ölburken och öppna översidan med en konservöppnare.
Trä kycklingen på ölburken (med ölet kvar i burken) och sätt burken mitt på
grillen.
Grillkolen eller briketterna ska ligga runt om kycklingen och inte under
burken.
Grilla kycklingen på indirekt grill 45-60 minuter eller tills
innertemperaturen är 82°C vid benet.
Pensla med BBQ-sås då och då.
Du kan givetvis tillaga den i ugn, ca 200 grader i 45-60 minuter, tills
innertemperaturen är 82°C vid benet.
Servera med grillad bacon inlindad majs, pommes, grillade
vitlöksklyftor med bacon och kanske en sallad.
Att kycklingen ser bränd ut är att i Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce är där mycket socker så den blir nästintill svart. Dock smakar det inte bränt :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar