lördag 17 maj 2014

Kokospaj med vaniljpannacotta och färska bär.




För 8 personer.

Pajdeg
Ingredienser:
150 g smör
1 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret. Blanda ned socker, kokos, vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
Nagga den med en gaffel. 
Grädda i ca: 20 - 30 minuter.
Låt svalna, bär dem svalnat in med den i kylen så den blir riktigt kall.

Pannacotta fyllning
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
½ dl mjölk (3%)
½ vaniljstång
½ dl Dansukker gelésocker

Garnering:
Citronmeliss
Bär

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll i det i pajskalet och ställ den i kylen så det stelnar, ca 1 timme.


Garnera den med färska bär och citronmeliss när den är kall.


Ät och njut.

5 kommentarer: