måndag 2 september 2013

Spenat och laxpaj



4-6 pers
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
2 tsk bakpulver
1krm salt
1 dl Mjölk
1 dl riven ost
2 ägg
2½ dl grädde
1½ dl tinad hackad spenat
200g rökt lax
1 liten gul lök
1 tomat
Salt och peppar
 
Tillagning:
Sätt ugn på 200 grader.
Pajdeg: Blanda mjöl och bakpulver lägg i smöret och smula runt det tills det är helt blandat med mjölet, tillsätt lite mjölk i gaget . .  arbeta samman till en deg.
Tryck ut degen i en pajform. Stick hål i botten med en gaffel och förgrädda
i 8-10 minuter.
Fyllning:
Bryn löken och lägg i den tinade spenat och fräs en liten stund, salta lite och peppra.,
Blanda äggstanning av ägg, grädde, riven ost.
Täck botten i den förgräddade pajskalet med spenat och lökfräset och lägg i rökt lax, slå sedan över ostsmeten. Lägg på tomater.
Grädda i cirka 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg.
 

Servera lax- och spenatpajen med ex. tomat- och grönsallad.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar