lördag 7 september 2013

Halloncurd

Den perfekta fyllningen till pajer, tårtor och andra bakverk eller varför inte ha den som marmelad/sylt på scones :)


250 g hallon
1 ½ dl grädde
1 dl florsocker
1 ½ msk Maizenamjöl
25 g smör

Blanda grädde, florsocker och hallon.
Ge ett snabbt uppkok under vispning.
Tillsätt Maizena utrört i lite vatten och sjud någon minut.
Krämen tjocknar snabbt.
Ta av från värmen och rör ner smöret.
Hallon curden ska vara avsvalnad innan du använder den så gör den i god tid.
Den kan stå färdig i kylen och håller upp till en vecka.
Man kan även frysa den.
Mängden räcker till 2 pajer men är även god som fyllning i mjuka kakor, muffins, tårtor eller till glass.
Passar även perfekt till scones.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!