onsdag 31 juli 2013

Hjärnblödning/Stroke... Veronica behöver VÅR hjälp!

Detta är historien om hur Veronicas liv tog en kraftig tvärvändning den 31 augusti 2012.
Veronica var nyförlovad och levde tillsammans med sin fästman Mikael i Hindås.
De skulle snart bli föräldrar och hade börjat renovera hemma och köpa allt det som är nödvändigt att ha för att ta emot ett nytt liv i sitt hem.
Plötsligt hände det som ingen trodde var möjligt och som absolut inte fick hända.
Veronica fick en hjärnblödning och föll livlös till marken!
Lyckligtvis var Mikael hemma och kunde snabbt larma sjukvården.
Vid tillfället var Veronica gravid i sjunde månaden.
 
Läkarnas utlåtande var att Veronicas chanser att överleva var minimala och utförde därför ett akut kejsarsnitt för att åtminstone rädda barnet, Alba.
Under ungefär tre veckor levde hennes anhöriga i ovisshet om Veronica skulle överleva eller inte.
Efter 2 operationer lyckades läkarna slutligen hitta och avlägsna det medfödda fel i Veronicas hjärna som utlöste hjärnblödningen.
Till slut fick de anhöriga besked om att hon skulle klara sig.
Men de visste dock fortfarande inte i vilket tillstånd hon skulle vakna upp i.
 
När Veronica efter några månader mådde bättre och hennes tillstånd stabiliserats tillräckligt förflyttades hon den 6 november till Neuro-rehabiliteringscenter i Högsbo. Där har hon vårdats fram tills idag. Vården har varit fantastisk och Veronica har gjort stora framsteg. Bland annat kan hon idag äta själv med hjälp av höger arm/hand. Hon kan även lyfta på höger ben. Hennes vänstra sida är dock fortfarande till stor del förlamad. Talet har hon återfått, även om det ibland låter ansträngt och det tar på hennes krafter när hon anstränger sig.
 
Idag ser Veronicas situation ganska dyster ut, trots alla framsteg. Anledningen är att hon är skriven/bosatt i Härryda kommun tillsammans med sin fästman Mikael och dottern Alba.
Fram till nu har Västra Götalandsregionen/landstinget stått för alla kostnader och nu anses det mest akuta vara undanröjt och Veronicas ärende har lagts i händerna på politikerna i Härryda kommun.
Då Veronicas tillstånd inte är tillräckligt bra för att hon utan problem skall kunna vistas hemma har hon erbjudits en plats på ett ålderdomshem i Mölnlycke där hon skall få vissa av sina behov tillgodosedda.
 
Ja ni läste rätt, ett ÅLDERDOMSHEM!
Helt galet, tjejen behöver stöd och sjukgymnastik vilket ett Ålderdomshem inte kan ge i den utsträckningen som hon behöver!
 
Så hjälp hennes bror som startat en Facebook sida/event, jag ber er att gå in och "gilla" och dela detta vidare för att på så sätt få in en slags namninsamling som förhoppningsvis kan bidra till att Veronica får den vård hon behöver.
 

Gå in och läs hela historien som jag bara valt att dela en liten del av. 

Det tar inte många minuter att hjälpa, vem vet nästa gång kan det vara jag eller du, din vän, ditt barn eller förälder som behöver vår hjälp. 

2 kommentarer:

  1. Glad jag blir att du sprider sånt här, ja eftersom jag själv nästan dog i stroke för snart 2 år sen Kram

    SvaraRadera
  2. Ja väldigt viktigt!
    Glad att allt gick så pass bra som det jorde för dig vännen ♥
    Kram

    SvaraRadera