måndag 17 december 2012

Måndag igen.

I går hade vi en pysselsöndag, lite bak av lussekatter och marsipan skulle transformeras till julgrisar. Marcus gjorde Twix, jag får hoppas det finns sådana kvar när vi kommer till dem, för dom skulle ju stelna innan vi kunde smaka!


Först av allt är det super bra att ha "operationshandskar" på sig :))) Man slipper vara så färgglad om fingrarna. Hushållsfärg kan ju vara lite klurigt att får bort.
Annars kan man smörja in händerna i matolja, det för med att det är svårare för färgen att fästa!
Man måste blanda in färgen noga, sen kan det vara bra om marsipanen /mandelmassan får ligga i kylen så den inte är så "kladdig"


Ungdomarna var i alla fall kreativa, både när det gällde formen på saffransbullarna och när det gällde göra marsipan figurer.
Sen blev det givetvis fika på lussekatter :P Älskar detta receptet, blir alltid lika bra, saftiga och fluffiga! Tror det är för där både är jäst och bakpulver i det, och givetvis så är det kessela som gör dem saftiga.


Vad säger ni... Lussebullar, saffransbröd, lussekatter eller saffransbullar?
Men nu ska jag till jobbet om en stund ..med andra ord dags att fixa till sig. Chris ska till tandläkare, läkare och sjukgymnasten så han har fullspäckat schema.

Ha en underbar vecka ... och hitta julstämningen :)

1 kommentar:

  1. Oj vilket pilligt, sött godis ni gjort.

    Jag säger lussekatter. Lussebullar och saffransbullar är snäckor med vanlijfyllning (och ev lite mandelmassa) för mig. / Nettan

    SvaraRadera