söndag 5 augusti 2012

Hela havet stormar

En härligt blå dessert!
Fick sitt namn av en släkting; Jane (hon skrev att det såg ut som Hela havet stormar på Facebook :) 

10 port

Ingredienser:
1 pkt Jell-O
2 dl blåbär
3-5 dl vispgrädde 
Blåbär att dekorera med.
Några gröna ätbara blad.

Gör så här:
Du behöver...
4,75 dl kokande vatten
4,75 kallt vatten

Gör så här:
Slå hela paketet Jell-o i en skål.
Koka upp vatten, vispa ner det kokande vattnet i Jell-O pulvert.
Se till att allt pulver löses upp ordentligt.
Tillsätt kallt vatten och vispa så det blandar sig,
Ställ åt sidan ca 2.5 - 3dl av gelén,  slå upp resterande i 10 glas. Kyl glasen med gelen lutande i en vinkel så det bli snyggt.
(Lättast är att ställa dem i en brödform så de lutar på kanten)
När gelén stelnat, vispa grädden, blanda den kalla gelén du sparade med 2,5 - 3dl grädde.
Lägg i blandningen i glasen när gelén stelnat, lägg de så det lutar på andra hållet. Låt stå kallt en stund. Lägg i blåbär. Toppa med vispad grädde och garnera med blåbär och lite mynta eller citronmeliss!


Vi blev glatt överraskade, såg farligt blått ut men smakade sommrigt och härligt.
Vi använde denna Jell-O




4 kommentarer:

  1. Gud så god den ser ut!:-D vad duktig du är!

    Kraam Izabell

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var godare än jag trodde, väldigt skeptisk till en början :)

      Radera
  2. Varsågod, vill min blogg ska inspirera andra att våga testa laga och göra kul mat mm.
    Vi har haft skurar men annars ganska okej.
    Kram Maya

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken härlig, vacker efterrätt!

    Ska absolut prova den nån gång.

    TACK Maya!

    Kramiz :-)

    SvaraRadera