Nu kan ni snart rösta på mitt recept på Vaniljimporten i Norden AB
Dom som får rösta är; De som nominerat bloggar till tävlingen och mottagare av Vaniljimportens nyhetsbrev.
Receptet jag har valt att delta med är mitt favoritrecept, denna mjuka underbart milda vaniljdessert är gudomlig.
Bären bara förhöjer hela härligheten!
Ljuvlig pannacotta med marinerad frukt
För 4-6 personer.
Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 färsk vaniljstång
1 dl gelésocker
Garnering
ca 250 g tärnad mango och hallon
2-3 msk Drottningholms hallonlikör (eller hallonsaft för att göra den mer barnvänlig)
Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas. Låt först svalna och ställ sedan in i kylen så den stelnar. Täck över med plastfolie under tiden.
Skär mango i tärningar om du inte köpt färdig tärnad blanda med hallonen i en skål, fördela likören över och låt stå i kylen några timmar så det marineras (rör om försiktigt då och då)
Garnera pannacottan med de marinerade frukterna/bären.
Ät och njut!
Man kan rösta from. den 13 februari!
Låter smaskens :P
SvaraRaderaÅh, vad gott det ser ut och låter smaskigt! =) Ska testas!
SvaraRaderaKram på dig!
Åh va gott det ser ut!! =)
SvaraRaderaMåste testas sen =D
Vilken färgklick! Härligt! Du är min sambos favorit i vaniljtävlingen.
SvaraRadera