söndag 26 februari 2012

Citronlaxgryta


4 port

4 port bitar lax
2 citroner
Vetemjöl
Smör
2,5 dl  Milda matgrädde
2 dl cremé fraiche
2 fiskbuljong tärningar
200 g Sugar snap peas
Lite vit peppar.

Tvätta citronerna noga, tärna laxen.
Börja med att bryna en rejäl klick smör tillsätt ca 2 msk mjöl,  till en tjock massa, späd med citronsaften från en citron och grädde, tillsätt rivet skal från en citron.
I med creme fraiche och fiskbuljong. låt koka upp.
Späd med lite vatten så du går fram lagom konsistens, det ska vara krämigt.
Tillsätt en aning vitpeppar, men var försiktig, det får inte bli starkt.
Smaka, pressa i mer Citron vid behov. Spara lite vackert rivet citronskal att garnera med.
Lägg i Lax och suger snaps peas och låt koka 5-10 minuter på svag värme så laxen blir klar och suger snaps peas blir genom varma. Rör försiktigt så inte laxen ramlar i sönder när den börjar bli klar!
Servera med pasta, couscous eller ris.

Snabbt enkelt och gott!

Tips, var noga så ni inte får något vitt med från Citronen, för då blir det beskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar