För 4-6 personer.
Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker
Garnering
ca 250 g tärnad mango och hallon
2-3 msk Drottningholms hallonlikör
Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.
Skär mango i tärningar om du inte köpt färdig tärnad blanda med hallonen i en skål, fördela likören över och låt stå i kylen några timmar så det marineras (rör om försiktigt då och då)
Garnera pannacottan med de marinerade frukterna/bären
Så gott det ser ut!
SvaraRaderaJag tänker som Jess, mums!
SvaraRaderaGott!
SvaraRaderahar aldrig ätit pannakotta ?
SvaraRaderaVaniljpudding har jag ätit är det som det ?
Ser ofantligt gott ut
Det kan jag intyga att det är supersmarrigt!!!!! :)
SvaraRaderaIgår hade vi kantareller till middag ;)
MUMS... va gött detta såg ut.
SvaraRaderaSka jag vara riktigt ärlig så har jag aldrig någonsin ätit pannacotta, fast det är så på europet att ha det till efterätter,,, MÅSTE testa detta NÅN gång i alla fall.
Såg riktigt smarrigt ut.
Ha en underbar onsdag.. // Kramen Annelie