måndag 5 september 2011

Ljuvlig pannacotta med marinerad frukt


För 4-6 personer.

Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.

Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker

Garnering
ca 250 g tärnad mango och hallon
2-3 msk Drottningholms hallonlikör

Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.

Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.

Skär mango i tärningar om du inte köpt färdig tärnad blanda med hallonen i en skål, fördela likören över och låt stå i kylen några timmar så det marineras (rör om försiktigt då och då)
Garnera pannacottan med de marinerade frukterna/bären



6 kommentarer:

  1. har aldrig ätit pannakotta ?
    Vaniljpudding har jag ätit är det som det ?
    Ser ofantligt gott ut

    SvaraRadera
  2. Det kan jag intyga att det är supersmarrigt!!!!! :)
    Igår hade vi kantareller till middag ;)

    SvaraRadera
  3. MUMS... va gött detta såg ut.
    Ska jag vara riktigt ärlig så har jag aldrig någonsin ätit pannacotta, fast det är så på europet att ha det till efterätter,,, MÅSTE testa detta NÅN gång i alla fall.
    Såg riktigt smarrigt ut.

    Ha en underbar onsdag.. // Kramen Annelie

    SvaraRadera