En härligt god tårta med massor smak av mango!
Du behöver
en sats Marängbotten
en sats Mango och passionsmousse.
3 dl Vispgrädde
Ca 200gram Mango i tärningar
Lite mörk choklad att riva
Marängbotten
2 st
Ingredienser:
6 äggvitor
4 dl strösocker
½ tsk pressad citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 100 grader.
Visp äggvitorna till skum (går enklast med en elvisp).
Tillsätt socker och pressad citron. Vispa till ett styvt och blank skum som inte rinner ut när man vänder på skålen.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och rita två stora cirklar med blyerts på bakplåtspappret.
Bred ut marängmassan inom cirklarna i ett c:a 1 cm tjockt lager.
Blir det marängmassa över så kan den såklart klickas ut bredvid på plåten.
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och grädda i c:a 1 ½ timme.
Marängen är klar när den känns lätt och släpper bakplåtspapperet.
Mango och passionsmousse
Ingredienser :
2 dl Vispgrädde
2 msk florsocker
1,5 dl Mango-passions-marmelad
1 st gelatinblad
3 droppar karamellfärg, gul, kan uteslutas
Gör så här
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Vispa vispgrädde och florsocker till den blir tjock.
Vispa upp marmeladen så den blir flytande. Värm ca 3 matskedar i micron och tillsätt gelatinbladet så det löser upp sig ordentligt. Lägg i marmeladen.
Rör, eller vänd ner marmeladen i grädden.
...............................................................................................................
Denna läggs ihop precis innan man ska ha den.
Eftersom det är maräng och jag vill att den ska vara chrispig när jag serverar den!
Ta botten och lägg på ett rejält lager med mousse.
Lägg på nästa botten, klä tårtan med vispgrädde och spritsa en rejäl kant med grädde runt om på översta botten.
Där i lägger du den tärnade mangon och river lite mörk choklad över.
Klart att servera!
Tusen Tack!!!! verkar hur god som helst! Den ska jag göra när min systerson kommer hit och firar hans födelsedag i efterskott :)
SvaraRadera