tisdag 2 november 2010

Suverän Kantarellpaj



Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
500gr förvällda kantareller
1 hackad charlottenlök
5-10 cm strimlad  purjolök
salt
vitpeppar
1-2 dl riven Västerbottenost
ca 1 – 1½ dl vispgrädde.

Ugn: 200°-225°

Gör så här:
Hacka ihop ingredienserna till pajdegen förhand eller i matberedare.
Sätt kallt medan du gör fyllningen.
Fräs löken i lite smör eller margarin.
Lägg i kantarellerna och fräs dem genomvarma. Slå i ca 1 – 1½ dl vispgrädde.
Rör samman så det blir lite krämigt, obs! Ingen stuvning utan bara lite krämiga.
Krydda med peppar och salt, smaka av.
Tillsätt ett par droppar kolloritsoja, så det får fin färg.


Tryck ut degen i en pajform. 
Nagga den med en gaffel.
Lägg i fyllningen och strö över riven ost



Grädda ca 30-40 min (till allt har fin färg)
Servera med sallad och gärna en bit kött.

6 kommentarer:

  1. Mmmmmums så gott, det riktigt vattnas i munnen!! Flera av dina recept ligger o väntar på att göras hemma, får snart göra en pärm enkom för dem!!

    Vågar knappt läsa mer för då får jag byta till bredare pärm direkt *hihi*

    Kramisar!

    SvaraRadera
  2. Ojojoj! Det ser riktigt, riktigt gott ut.

    SvaraRadera
  3. *läser*kopierar*ska testa*lovar*

    SvaraRadera
  4. Gud vad gott det ser ut! Kan bara tänka mig hur gott det smakar.. *dreglar*

    Ha de så gott!
    Kramen// Angelica

    SvaraRadera