söndag 31 oktober 2010

Rödbetssallad med halloumitärningar






Port. 6-8

Ingredienser:
1 kg rödbetor
1 påse babyspenat (70 g)
1 halloumiost (250 g)
1 dl rostade hasselnötter
balsamicosirap, t ex crema di balsamico
olivolja
flingsalt
Gör så här:
1. Koka rödbetorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Lägg i en bunke och blanda med 1 1/2 msk olivolja och 1 1/2 tsk flingsalt.
2. Strö ut spenaten på ett stort fat. Lägg rödbetsklyftorna ovanpå.
3. Skär halloumin i ca 2 cm stora tärningar. Stek osten runt om i 1 msk olja i en stekpanna några minuter tills de fått fin färg.
Strö dem över spenaten och rödbetorna.
Strö över hasselnötterna.
Ringla balsamicosirap över.
Servera gärna salladen till något gott kött.


Receptet hittade jag i Buffé nr 10 


7 kommentarer:

  1. Verkar supergott! Ha en fortsatt trevlig söndagkväll! Kram

    SvaraRadera
  2. Ser smarrigt ut! Här vankas det rotfruktsgratäng och fläskfilé ikväll.

    SvaraRadera
  3. sv: Trevligt! Var är det huset någonstans då? Allt bra annars? Kram

    SvaraRadera
  4. Nu har jag Tröttnat !!!

    SvaraRadera
  5. Ser smarrigt ut!Så länge tjock TV fungerar så kan man ha den.:-)

    SvaraRadera
  6. Mums så gott det ser ut! Tack för receptet!

    SvaraRadera