fredag 17 september 2010

Kickas Kanelisar



Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
 Detta receptet har jag fått av Annika och dom är Super goda!


Ingredienser
5 dl mjölk
25 gr jäst
100 gr margarin eller 1dl flytande margarin
2 msk strösocker
Ca. 1½liter vetemjöl
1 tsk hjorthornsalt
1 ägg
Fyllning:
125 gr margarin rumsvarm
1dl strösocker
2 msk kanel

Beskrivning
Värm mjölken fingervarmt…lägg i margarinet o låt svalna lite innan de hälls på jästen…
Lägg jästen i en bunke med strösocker o vispa runt till
Jästen är smält,,, häll på mjölken o vispa runt,, lägg i ägget o vispa runt,,,
Häll på vetemjölet o bland till lagom deg,,
Låt jäsa i 30 minuter
Under tiden blandar man fyllningen,,,,


125gr margarin rumsvarm
1dl strösocker o 2 msk kanel
Blanda till slätt smet
Låt inte de blir för mjukt!
Kyl till du har arbetat degen klart och rullat ut plattor som man gör vid vanliga bullar
Antingen kan man rulla dem eller göra knyt bullar av dem

Rullar man så har man bullpapper, annars bakar man knytarna på bakplåtspapper.
Låt jäsa 30 minuter
Pensla med ägg o på med pärlsocker.
Baka till dem är gyllenbruna, ca 12 minuter

Lycka till!!!!

1 kommentar:

  1. *MUMMSIGT* dem ha ja ätit... Annika & Johanna hade med sig en påse när de kom på kaffe hos mej... *GOTT* =Intygas

    SvaraRadera