För: 20 personer
Tillagningstid: ca 1 timme minuter
Mmmmm..mammas kanelbullar är alltid godast *ler*
Ingredienser
1/2 paket jäst (á 50 g)
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
0,5 dl socker
1 krm salt
8 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör eller margarin
2 tsk malen kanel
1/2 dl socker
Pensling:
Ägg
Pärlsocker
Beskrivning:
Smula jästen i en bunke.
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C.
Häll lite av deg vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt resten av deg vätskan, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen.
Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl.
Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm.
Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
När jag ser en sån massa hembakta bullar, önskar jag att jag gillade att baka! Ser ju så gott ut! =) Duktiga du!
SvaraRaderaKramen
oh kanelbullar
SvaraRaderadu borde skriva en kokbok, ska genast prova receptet! Kram Gurianne
SvaraRaderajag bytar ut sockret mot vit sirap.Blir fluffigare,o)
SvaraRadera