måndag 9 augusti 2010

Chokladpannacotta med hallongrädde



För: 6 personer

En otroligt lättgjord pannacotta med en fyllig chokladsmak som toppas med hallongrädde. En brun och rosa dröm för chokladälskare.
Receptet är skrivet av lennli och finns på matklubben!


Ingredienser:
3 gelatinblad
5 dl mellangrädde
½ dl ljust muskovado- eller strösocker
200 g mörk choklad, 70%

Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2-3 dl färska eller frysta hallon
2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker

Beskrivning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.

Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.

Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.

Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.

Dekorera ev med någon chokladbit och bär. Ät och njuuut.

Ta inte för stora glas, det är en mastig pannacotta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar