Ingredienser:
4 laxfiléer
Citronpeppar
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde (valfri sort)
Dill en knippa klippt eller hackad
Ca 10 potatisar
1½-2 dl mjölk
Ca 50g smör
Vitpeppar
Salt
1 ägg
Beskrivning Mos:
Skala & skär potatisen i små bitar
(kokar fortare då och lättare att vispa).
Koka potatisen med salt. Vispa sönder den och tillsätt en rejäl klick smör, och 1½-2 dl varm mjölk.
Tillsätt lite i taget så ni ser att moset blir luftigt.
Tillsätt ägget. Vispa!
Salta & peppra.
Smaka av.
OBS Använd elvisp! Gott och så lätt att tillaga!
Beskrivning såsen:
Slå grädde och buljongtärning i en kastrull, koka upp, tillsätt dillen.
Låt få ett snabbt uppkok.
Lägg fisken i en gratängform, krydda den med citronpeppar.
Sätt in i ugnen 200grader i 10 minuter.
Ta det färdiga potatismoset och spritsa runt fisken och slå över såsen på fisken.
Sätt in i ugnen ytterliggare ca 15 minuter.
Klart!
Servera med gröna ärtor, sparris eller andra kokta grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar