Reduktion är när man låter något koka ner så det blir mindre och så alla smaker framhävs.
Det finns ju åtskilliga recept på detta när det gäller Balsamico.
Det jag använder mig av är nr 7.
Balsamicoreduktion.1:
1 1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl farinsocker
2 msk vatten
40 g rumstempererat smör, gärna osaltat
Balsamicoreduktion.2:
1,5 dl balsamvinäger
0,5 dl råsocker
1 msk maizena majsstärkelse
0,5 dl vatten, lite grann
Balsamicoreduktion.3:
1 dl balsamvinäger
0,5 dl vin, rött
2 msk blåbärssaft, konc
2 msk lingondricka, konc
1 msk honung
Balsamicoreduktion.4:
1 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker
Balsamicoreduktion.5:
1 dl balsamvinäger
2 msk socker
Balsamicoreduktion.6:
2 dl balsamicovinäger
1 msk honung
1 st vitlöksklyfta
Balsamicoreduktion.7:
2 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
Låt koka ner tills det återstår cirka 1 1/2 dl.
Haha ja vi hade kul =) javisst var klänningen snygg, vi sa hon fick ha den på bröllopsnatten :)
SvaraRaderaMaya, nu får du hjälpa mig lite, för jag har aldrig sett att detta efterfrågas!
SvaraRaderaVad ska jag ha det till???
Kramiz Linda