söndag 16 maj 2010

Jag fick en fråga....

Reduktion är när man låter något koka ner så det blir mindre och så alla smaker framhävs.
Det finns ju åtskilliga recept på detta när det gäller Balsamico.
Det jag använder mig av är nr 7.


Balsamicoreduktion.1:
1 1/2 dl balsamvinäger
3/4 dl farinsocker
2 msk vatten
40 g rumstempererat smör, gärna osaltat

Balsamicoreduktion.2:
1,5 dl             balsamvinäger
0,5 dl             råsocker
1 msk             maizena majsstärkelse
0,5 dl             vatten, lite grann

Balsamicoreduktion.3:

1 dl                balsamvinäger
0,5 dl             vin, rött
2 msk             blåbärssaft, konc
2 msk             lingondricka, konc
1 msk             honung

Balsamicoreduktion.4:
1 dl balsamvinäger
1 dl farinsocker

Balsamicoreduktion.5:
1 dl balsamvinäger
2 msk socker

Balsamicoreduktion.6:
2 dl                balsamicovinäger
1 msk             honung
1 st                vitlöksklyfta

Balsamicoreduktion.7:
2 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
Låt koka ner tills det återstår cirka 1 1/2 dl.

2 kommentarer:

  1. Haha ja vi hade kul =) javisst var klänningen snygg, vi sa hon fick ha den på bröllopsnatten :)

    SvaraRadera
  2. Maya, nu får du hjälpa mig lite, för jag har aldrig sett att detta efterfrågas!
    Vad ska jag ha det till???

    Kramiz Linda

    SvaraRadera