tisdag 13 april 2010
Äpplecheesecake
Smörj och bröa en pajform med löstagbar kant.
100g smör
1/2dl socker
1 ägg
2 stora syrliga äpplen
1 1/2 dl digestive
1tsk kanel
1tsk bakpulver
1/2dl vetemjöl.
Fyllning:
400g Philadelphiaost
2 ägg
1dl florsocker
1tsk vaniljsocker.
100g smör och 1/2 dl socker röres, blanda i 1 ägg, riv sedan ner 2 stora syrliga äpplen + 1 1/2 dl digestive och 1 tsk kanel, 1 tsk bakpulver och 1/2 dl vetemjöl.
Blanda & bred ut i formen.
Grädda längst ner i ugnen på 175 g i 25 min.
Låt svalna efter gräddning medan du gör fyllningen.
400g Philadelphiaost och 2 ägg blandas, rör ner 1 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Bred ut fyllningen på "kakan" och grädda igen i 175 g i 30-35 min.
Låt kallna.
Ogarnerad
Garnera gärna med rivet äpple, kanel och digestive smulor
Tack till Anette Nilsson för receptet :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Man blir så sugen på mat när man kommer in här hos dig.... :)
SvaraRaderaMmm va gott det lät! Idag ska jag faktiskt på provning på vår Fakultetsklubb och just olika sorters cheescake o kaffe med Barista, najz!
SvaraRaderaJo visst är det mys med tjejkvällar, man behöver liksom träffa bara tjejer ibland o fnissa av sig lite.
Soliga hälsningar från vackert Stockholm, kram!