onsdag 31 mars 2010

Banoffee pie


För 8-10 personer.
Läckert!

Ingredienser
15 digestivekex
100 g margarin rumsvarmt

Fyllning:
400 g kondenserad mjölk
3-4 skivade bananer
3 dl vispgrädde
25 g flisad mörk choklad
Gör så här
Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).
Smula kexen fint och blanda med smält smör.
Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut tofféen över pajskalet.
Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad choklad överst.


Vissa kallar denna Banoffee pie andra kallar den Banana Cream Pie
Detta recept hittade jag på Matklubben och det är upplagt av tina62

3 kommentarer:

  1. Hej Maya nu är jag här och återkommer för att kommentera ditt inlägg ;-)

    SvaraRadera
  2. Välkommen Ingela :) Så kul att du följer med hit!

    SvaraRadera