torsdag 1 augusti 2013

Ceasarsallad med kyckling


4 personer
Ingredienser :
1 paket bacon (130 g)
500 g kycklingfilé
1 msk olja
2 krm salt
1 krm peppar
1 huvud med romansallad
1 ask körsbärstomater
2-4 msk hyvlad parmesanost
Krutonger:
3 skivor ljust halvtorrt bröd
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
Dressing:
1 msk vinäger
1 msk fransk senap
1 dl olivolja
2 st äggulor
5 st sardeller konserv
Salt och peppar
Gör så här:
Börja med dressingen så den kan stå och dra innan servering.
Lättast är att göra den i en mixer. Kör alla ingredienserna till en jämn
dressing. smaka av med salt och peppar.
Stek kycklingfiléerna i lite olja med salt och peppar.
Stek baconet, enklast om man klippt det i mindre bitar redan från början.
Lägg det på en tallrik med lite hushållspapper så fettet får rinna av.
Krutongerna: skär brödskivorna i tärningar.
Häller på lite olja i stekpannan och kläm i vitlöksklyftan.
Sen häller du i dina brödbitar och steker dom tills kuberna blivit frasiga,
när dom är klara ska dom ställas åt sidan till servering.
Nu är det bara till att skiva salladen och dela tomaterna lägg sedan på
kycklingen och bacon.
Ringla över dressingen.
Toppa med parmesanosten och krutongerna.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en rad och gör mig glad!
Spamm, anonyma och reklam kommentarer gör sig icke besvär. De plockas bort!