För 4-6 personer.
Ingredienser
1 dl vispgrädde (grädden ska EJ vispas)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 bit purjolök , ca 10 cm
1-2 msk hackad dill
1 burk matjessill , 200 g (jag tar ica´s lilla blå / vita burk)
Gör så här
Häll av spadet och låt matjessillen rinna av, torka av så mycket vätska som möjligt från sillen.
Rör ihop grädden med vinäger och socker, tills sockret har löst sig.
Skär purjolöken i jättetunna ringar (spara lite till dekoration). Blanda ner purjo och dill i såsen.
Skär matjessillen i smala sneda skivor och rör ner den i såsen, låt stå och dra några timmar (jag gör sillen dagen innan den ska ätas)
Receptet är från Matklubben och det är Lennali som delat med sig av denna underbara sill.
Nu äter jag inte sill, men jag måste säga att det såg så gott ut att jag blev riktigt sugen, trots att jag vet att jag inte fixar smaken. Men kan man få en icke sillätande person att bli sugen på sill, då har man gjort ett riktigt bra jobb!! :-) Be proud, Maya och ha en toppen midsommar!
SvaraRaderaVa gott det såg ut, sill är verkligen något jag längtar till nu :)
SvaraRaderaJodå det blir en dagstur till Åhus, tack för tipset på hemsidan :)
Hihi jag ska hålla ögonen öppna söta du!
kram!