lördag 22 oktober 2011

Film ~ Unknown

Denna gillade jag starkt! En thriller helt i min smak!


Liam Neeson and Diane Kruger star in this mystery thriller based on the novel 'Out of My Head' by Didier van Cauwelaert. Dr Martin Harris (Neeson) wakes up from a coma in Berlin, only to discover that another man (Aidan Quinn) has assumed his identity in his absence and that no one, not even his wife (January Jones), appears to realise what has happened. As self-doubt and paranoia take hold, Harris is about to discover just how far he is willing to go to prove the truth and reclaim his life.

Mango surprise


4 små eller 2 stora (typ martiniglas)

1 förpackning djupfryst mango ca 250g
1,5dl vispgrädde
1 klyfta lime
2 tsk vaniljsocker
1 nypa strösocker
Myntablad

Tina mango, ta några fina tärningar  och spara till garnering.
Slå resten i en mixer, pressa i en 6:e del av limen (en klyfta ca)+ 1 tsk vaniljsocker och och kör till puré.
Vispa grädden ganska hårt..
Lägg hälften av purén i en skål, ställ åt sidan och slå i den vispade grädden i resten av mango purén i mixern. Kör så den blandas.
Ta ett glas eller dessert skål, lägg lite mango puré i botten och fyll på men gräddmangon, avsluta med mangopuré och de bitar du sparat och några mynta blad.
Gott och friskt!

Klassisk kyckling med gudomligt god sås


1 hel kyckling på ca 1 kg
Smör att steka i
Piffi allkrydda
Potatis till fyra personer.
Djupfrysta grönskaker, typ herrgårdsgrönsaker till fyra personer
Colorit soya
2-3 msk vetemjöl
1½ dl mjölk eller vatten
1 dl grädde eller mjölk
1 nypa socker

Lägg kycklingen i en ugnsform, pensla med lite smör krydda rejält med Piffi runt om.
Stek i ugnen ca 1 timme i 175grader (1 timme per kilo), ös kycklingen med jämna mellanrum.
Koka potatis och grönsaker till, spara lite potatisvatten till såsen.
Ta upp kycklingen och lägg den på ett serveringsfat.
Sås:
Ta skyn i ugnsformen och slå i en panna, vispa gärna ur den med lite potatisvatten och låt koka upp, slå i ca 2-3 dl potatis vatten och tillsätt grädden eller mjölken och en nypa socker. (jag föredrar mjölk)
Gör redning genom att blanda (skaka, gärna i shaker så det inte blir några klumpar) vatten eller mjölk och mjöl.
Slå i redningen lite i taget och vispa under tiden, när den är lagom tjock så smaka av.
Slå i några droppar med colorit soja så det blir fin färg.

Servera! Detta är bara sååååååååååååååå gott!
Jag vill gärna ha rödkål till, finns färdig på burk, men bara mega burkar och eftersom bara jag äter rödkål här hemma så avstod jag.
Vem vill äta rödkål i en vecka sedan? *suck*

Avocadoentré


4 port
2 avocado
1 burk räkor i saltlake
3 cm fint strimmlad purjolök
3-4 tsk majonäs
4-5 msk creme fraich
Salt
Grovmalen svartpeppar
Dill
Citron
Röd kaviar
Dela avocadon och tärna köttet.
Låt räkorna rinna av.
Strimla purjolök , ta lite fin hackad dill och blanda med majonnäs och creme fraich och några droppar citron. Smaka av.
Lägg i räkor och avocado, spara ett par räkor och någon tärning avocado till garnering. Rör försiktigt ihop, glöm inte salta och peppra. Smaka av

Utmanad...

Fnulan tror inte att någon vågar lägga upp sina gamla klassfoto, *fniss*
Jag har bara från gymnasiet men håll tillgodo!



Deko är alltså Dekoratör/Reklam utbildningen som fanns på Värnhemskolan i Malmö för sådär 100år sedan :)))

God morgon!

I går blev det en riktigt härlig dag, trots att jag vaknade 3,50, och det var full fart på jobbet.
Körde och handlade lite komplettering som jag missade i torsdags och en runda till "apoteket" som har lite starkare saker än plåster *fniss*
Sen lagade jag mat och det blev riktigt gott. För inget är väl godare en klassisk kyckling middag med sås och potatis. Förätten gillade Chris starkt :) Avocadoentré ...vilket inte jag tillagat på många år... så där en 10 skulle jag tro. Sen komponerade jag ihop en mango dessert med, är alltid lika kul att göra egna recept!

Recept kommer i eftermiddag

I kväll ska det bli lite TexMex stuk på menyn :)
Chris är i fullfart och håller på att packa ihop sig för att ge sig av på bjud jakt i Glimme.
Tvättmaskinen snurrar och jag dricker kaffe :)
En härlig morgon!
Vårtan för helvetet håller nog på att dö! Den börjar svartna ..urk! Kolla här! Vill inte sätta in en äcklig bild här så här på morgonkvisten, för då tappar man kanske aptiten för frukost :))


Men nu ska jag ta Allas och krypa upp framför brasan i fåtöljen med  mitt kaffe och njuta av morgonen en stund innan jag ska förbereda inför att Linda och hennes partner ska komma

Som jag berättat innan får jag Allas Veckotidning helt gratis hem i brevlådan.
Jag får alltså provläsa denna tidning och det är verkligen Vardags lyx.
Den innehåller allt vad man kan önska sig! Jag är glatt överraskad, Recept på mat och Bak, Nöje så som korsord, sudoku. Gör det själv saker, - i detta nummer en sjal.  Intressant läsning om människors livsöden, kriminalfall, noveller. Även skönhets tips och en andra massa bra grejor!



Vill du med bli en Buzzador, alltså få prova på en massa kul saker helt gratis!
Följ den här länken så det framgår att det är jag som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Maya_Nielsen):
Anmäl dig till Buzzador Här!

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
Kolla Här!

fredag 21 oktober 2011

Lite fredags kul!

Klicka på bilden för att få den större!

Jag fick...  lovely, passionate, witty and happy :) Tror det stämmer ganska bra på mig!

Äntligen fredag!


Älskar fredagar, mysdag!
Fika på jobbet och extra god middag hemma, gäster i morgon :) Pub rundan får vi ställa in! Blir ju spännande med en extra gäst....*fniss* lite oplanerat men det löser vi
Vad mer kan man önska?
Jo att det kom en blåsa och eländet försvann så klart! Ingen blåsa än men känns det gör den! Ni som undrar vad jag gjort... kolla här!
Och att jag kunnat sova lite längre idag.... vaknade kl 03,50 :( Jisses, alla undrar väl vad jag gör uppe så här dags :) *fniss*
Har ni planer för helgen? Händer det något spännande?

Stämmer detta på mig?  Lovely, passionate, witty and happy? Kolla klockan 12 vad ni får... då kommer något kul :)
Men nu ska jag laga frukost och fortsätta dricka kaffe!
Sen ska jag jobba :)))) Härligt!
Ha en underbar fredag!
Tjingeling!

torsdag 20 oktober 2011

Så jäkla rädd!!!! Varning för Äckliga bilder!


och helt i onödan!
Som jag berättade i morse skulle jag till hudläkaren för att ta bort en vårta på mitt finger.
Och ALLA jag pratat med säger att det gör ont som F**
Men hallå! Är ni klena eller??? För ont gjorde det inte då.... Min hudläkare, den bästa som finns ♥ Sigrid Malmqvist Padoan var lite förvånad och körde 7+7+5 sekunder och var väldigt förvånad att det inte gjorde ont. Visst kändes det kallt och isade lite... Borde känts mer och gjort ont var hennes kommentar :)!

Innan ... + plåster pga. papper cut, nästan så jag ringde ambulans :))))


Efter ... ser bara "äcklig" ut! Ingen blåsa inte!


Men det kan jag berätta att det GÖR det NU!  Det svider och sticker och den ser läskig ut, men inte blivit någon blåsa än som det ska bli!
Undra när den dyker upp... fortsättning följer!

Så var det redan TORSDAG igen!


Jag är så sur på mig själv, hatar att inte må hundra... jag som sett fram emot avslutningsdansen ... men fick snällt stanna hemma, har "lite" AJ :( Men nästa vecka fortsätter danskursen och vi ska fortsätta med :) Är ju så roligt att dansa.

Det verkar va lite bättre nu så håll tummarna att jag snart är av med det!
I dag är det dags för läkarbesöket *ryser* alla säger att det gör skit ont att ta bort en vårta ... men det kan fanken inte göra ondare än att ha den den där! För den är i vägen hela tiden! Och gör ont! och så blir det shopping efter. Allt för att göra mig lite glad *ler*
Om jag nu överlever borttagandet!? *fniss*

Annars ser jag fram emot att Linda ska komma på lördag  , har blivit lite ändring men det ska bli så kul!
På lördag blir det utgång,
Menyn är med tilltänkt.
En klassisk fredags meny :)


Fredag: Förrätt: Avokado entré med räkor
             Huvudrätt: Helstekt kyckling, potatis, rödkål, brunsås
             Dessert: Mangodessert

Lördag: Förrätt: Hawaii snacks
             Huvudrätt: Svärmors heta tacopaj
             Dessert: Gino, gratinerad frukt

Söndag: Huvudrätt: Kassler med grönsaksris 
              Dessert: Glass med frukt och bär


Men nu jobba och sen tant doktorn!
Pussar ♥ 

onsdag 19 oktober 2011

Maya´s Bolognese




Antal portioner: 4-6

Ingredienser:
300-400 g spaghetti
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 gul lök, hackad
1 morot, fint tärnad
1 palsternacka, fint tärnad
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 köttbuljongtärning
1 msk oregano
salt och malen vitpeppar
100 g riven parmesanost

Gör så här:
1. Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och tärna den fint. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
2. Lägg i buljongtärningen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med oregano. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.
Jag kokar 400gram pasta så blir det matlådor med att frysa in eller ta med till jobbet :)


God morgon!

Bilderna tog jag när jag promenerade hem i går... regnmolnen hängde tunga men jag klarade mig :)
Men oj så vackert det är ute! Färgerna är sagolika!
Och så har jag fått ännu en infektion, försöker få bukt på den med att drick en massa tranbärsjuice.
Antagligen har jag så dåligt immunförsvar nu så att jag insjuknar med alla möjliga saker i bara farten!
Men men nu vet ju hur det är att ha det med...
I kväll är det avslutning på dansen.. kul :)
Vi har bestämt att vi ska fortsätta och fortsättningskursen :) Allt för att bli duktigare :P
På torsdag ska jag ta bort en elak vårta som växt upp på min finger, jag hoppas de tar bort den, för alla medikamenter man köper på hälsokost, apotek osv hjälper inte och den gör AJ!
Ha en underbar dag mina vänner

tisdag 18 oktober 2011

Hallon med havrefras och vaniljvisp


En enkel och god dessert!
För 4 personer.

Ingredienser till Havrefras:
25 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
½ dl mandelspån

Rårörda hallon:
250 g frysta hallon, tinade
1 1/4 msk florsocker

1 förpackning vaniljvisp

Gör så här:
Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Rör hela tiden så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.

Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.

Vispa vaniljvispen.

Bottna fyra glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljvisp.

Snabbt och enkelt :) Och ljuvligt gott!

Namnbyte vore kanske bra?

Tisdag... och pigg som en mört!

Gooooooooooooooooooood Morning!
I natt har jag sovit som en prinsessa :) *fniss* Bara synd att inte min prins väckte mig utan väckarklockan :)


Full fart framåt, en ny härlig dag! Inga måsten idag heller... Chris jobbade över i går och ska jobba över idag med.
Jag ska fixa lite tvätt, finns ju en del att vika nu igen *Ler* det tar ALDRIG slut med tvätt!
Ska bli så kul att Linda kommer till helgen, ska fundera lite på vad vi ska äta, får fixa meny i kväll!
Men nu... jobb!
Ha en underbar dag alla fina ♥ vänner!

måndag 17 oktober 2011

Äppelbakelser



En ganska snabb och enkel bakelse som kan ätas ljummen med grädde eller glass, eller kall som den är.
4 äpple
Sirap
Kanel
Smör att steka i
1 ägg
Smördeg, beroende på vilken sort du köper så måste du får ut 8 rundlar och lite deg över till att göra galler med.
Flagad mandel


Gör så här:
Skala och tärna äpplena, lägg dem i en stekpanna och ringla över sirap och dofta över kanel.
Sirap måste tas efter smak, ju mer ju sötare. Jag föredrar lite mindre.

Stek äpplena lite så de får smak av kanel och sirapen och färg.

Ta ett dricks glas som är lite större en formen (jag använder en silikonform, men går lika bra med en muffinsform i plåt) du ska baka dom i.

Tryck ut 8 rundlar i degen. Placera dem i formarna, försiktigt.
Skär smala remsor av degen för att kunna göra ett galler uppe på varje bakelse.
Fyll formarna med äpplebitarna och lägg över remsorna som ett galler.
Vispa ägget och pensla på gallret toppa med flagad mandel

Grädda ca 30 minuter på 200grader (tills dom har fin färg)


A sign?



Så var det dags igen!

Måndag morgon och jobb är det som jag så klart tänker på.
Helgen har varit bra, provade ett nytt recept och hittade på ett par själv, och några av de vanliga blev det med!
Kul att testa nytt!


Inte vann vi något på tipset heller, införskaffade en sådan där lördagsgodispåse!


Och husvagnen är fix färdig för Lindas besök!
Bara fixa lite smått innan hon kommer på fredag ♥


Men nu är det jobb på gång och sen är allt som vanligt igen!

söndag 16 oktober 2011

Pavlova Tårta



För ca 8personer.

Detta recept har jag haft i min ägo väldigt länge, det är ett urklipp från ett gammalt socker paket .
En underbar tårta som om mina gäster får välja, så ska den serveras varje gång vi har fest!
Min sambo är väldigt förtjust i denna!
Gör gärna marängen dagen innan, eftersom den tar lite tid på sig!
Ingredienser:
4 Äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk majsenamjöl
1 ½ dl Vispad grädde
2 dl Vaniljkräm
Matolja

Valfri färsk frukt typ:
Jordgubbar
Kiwi
Aprikoser
Vindruvor
Hallon
Physalis
Banan
Passionsfrukt

Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt socker lite i taget under kraftig vispning.
Tillsätt vaniljsocker och maizenan sist.
Klä en 2 liters rund form med löstagbotten med bakplåtspapper, smörj botten med lite matolja.
Slå i smeten och gör en liten urgröpning i mitten, för att fyllningen ska få bättre plats sedan.


Grädda i mitten av ugnen i 125 grader i ca 1 timme, sänk värmen till 100grader och grädda ytterligare i 15 minuter.
Stäng av ugnen.
Låt marängen svalna i ugnen på eftervärmen så torkar den fint.
Ta försiktigt lossa marängen från formen.

Vispa grädden.
Vispa vaniljkräm. (Följ anvisningen på paket för vaniljkräm) Eller ännu bättre gör egen.
Blanda grädde och kräm lägg i marängen.

Dela frukten i lagom mums bitar.
Lägg den färska frukten på vaniljgrädden, toppa ordentligt med frukt ...
Mmmmmm Bara sååå gott!

Kul fakta:

Det finns många berättelser om Pavlovatårtans ursprung. En av dem säger att den skapades av en kock i Perth i West Australia till den berömda ryska ballerinan Anna Pavlovas ära.
Tårtan var som Pavlovas danskläder; fjäderlätt och luftig, snövit och med frasigt spröd utsida.

Här kan du läsa om Anna Pavlova


Kronärtskocka



Enklaste förrätten man kan tänka sig!

Man kan servera en per person eller en på två personer eller en för flera.
Jag tycker man kan gott ha en per person, bara för att det är så gott.
Stoppa dem i en kastrull, slå på vatten så det täcker dem och salta.

Låt dem koka tills ett blad släpper lätt.
Fiska upp dem, gärna med en hålslev, väldigt enkelt då.
Servera med smör och salt!
Ät och njut!

Har ni några tips på förätter...

Jag skulle vilja ha tips på förrätter.
Vad brukar ni ha?
Eller mat man kan ha på buffébordet, det brukar med funka som entrémat!
Samma sak med soppa... man serverar bara mindre portioner, men jag skulle vilja ha annorlunda kul rätter.

Laxbakelse

Kronärtskocka med smör och salt

Kantarelltoast

Varm laxbakelse
Rödbetor med gräddfil och salt
Här hittar ni recepten på de jag har i min "kokbok"

Givetvis länkar jag till er som jag får recept av när jag publicerar dem, om ni har blogg vill säga. :)

Söndag, kall och vacker

I går började jag morgonen med kaffe och läsa Kristianstadsbladet, lite kul för jag saknar faktiskt att ha en morgontidning, iofs. läser jag den på nätet men det är inte samma sak!
Men problemet är att vi får inte tidningen förrän vi kört till jobbat! Och läsa den när man kommer hem, det gör man inte! Inte jag i alla fall!


Hur gör ni, har ni morgontidning?
Det var en otrolig vacker morgon även i går! Solen strålade och det var bitande kallt!


Jag hade några sista lökar att peta ner så det blev gjort, sen förberedde jag till desserten till kvällen och tvättmaskinen snurrade, en ganska behaglig dag :)

Gårdagens meny

Recept på Gåsfärsbiffar hittar du HÄR (bara tillsätt 150g fint tärnad feta ost) och Potatismos HÄR
Recepten på Kronärtskocka och Palovatårta kommer.
Kanske på några andra små godsaker med... får väl se vad jag hinner med idag!
Idag ska jag storstäda eller vinterstäda husvagnen, det kommer ju gäster som ska bo i den snart :)
Månen var uppe fortfarande kl 9 i dag :) och det var isande kallt och solsken även idag!


Dagens meny får kanske bli lite begränsad... hoppar nog över förrätterna.
Vi får väl se :)
Ha en fin söndag i solen!

Pssst... som vanligt kan man klicka på bilderna för att få dem större :)