onsdag 19 september 2018

Äpple och päronkaka




För: 10 personer
Tillagningstid: ca 1 timme 20 minuter






Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker (spara en tsk)
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk margarin
2 msk hett vatten

Fyllning:
3 äpple
2 päron
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
1 msk strösocker
(Plast påse)


Topping :
10 hasselnötter
10 mandlar
1 tsk milda culiness (går att utesluta)
1 tsk strösocker

Beskrivning:
Sätt ugnen på 175grader
Skala äpple och päron, klyfta dem och lägg dem i en plast påse
Slå i alla andra ingredienserna till fyllningen och knyt påsen.
skaka runt äpplena i sockerblandningen så de blir "marinerade"
Vispa socker och ägg pösigt, blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i ägg smeten.
Värm margarin och vatten till det är hett.
Blanda i.
Ta en form med avtagbar kant och klä den med bakplåtspapper.
Slå i smeten och stick ner så många äpple bitar du kan.
Lägg på de hackade nötterna och mandeln och strö över strösockret.
Ringla över Milda.
Grädda i ugnen ca 50-60 minuter.
Låt svalna.
Servera men vaniljvisp, vaniljsås eller glass. Mumsigt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar