4 port
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
10 bitar soltorkade tomater
4 styck frysta laxfiléer utan skinn
100 g färsk babyspenat
10 cm purjolök
1 dl torrt vitt vin
5 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
salt, peppar
Tillbehör:
400 g spagetti
Hacka gul lök och låt den mjukna i smör i en stekpanna.
Strimla soltorkade tomater på längden och ha ner i en skål.
Pressa i vitlöken och låt den värmas i 1 minut med löken.
Skrapa sedan ner allt i skålen med soltorkade tomater.
Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna.
Salta och peppra. Stek laxen hastigt på båda sidor, plocka sedan upp filéerna
och lägg de på en tallrik.
Sprid sedan ut babyspenat och strimlad purjolök i pannan.
Slå på vitt vin och låt det fräsa in någon minut.
Fördela ut stekt lök och soltorkade tomater i pannan.
Blanda crème fraiche med dijonsenap och tomatpuré och rör
ner i pannan.
Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
Lägg sedan i laxfiléerna och låt de puttar klart i den goda
såsen.
Servera med kokt spagetti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar