tisdag 15 juni 2010

Hallonpaj

För: 8 personer

Tillagningstid: 1 timme
Syrlig och frisk... ljuvlig paj



Ingredienser:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver


Fyllning:
2 dl crème fraiche
375-400 gram hallon
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker


Beskrivning:
Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret. Blanda med socker, mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en pajform.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen. Grädda i ca30-45 minuter.
Låt svalna.


5 kommentarer:

  1. sv: hej hej. ja jag gör väll inte direkt så många inlägg per dag...
    just nu så passar jag hunden som jag skrev om :D

    SvaraRadera
  2. Det där såg himla gott ut du :D

    sv: men eller hur! Så borde kylskåpet se ut jämt ;)

    SvaraRadera
  3. Mmmmm så gott! Vilken tur att jag precis ätit annars hade jag väl dragit ut o försökt köpa mig nåt till kaffet!!

    Tror det blir mysigt i veckan, trots mycket så är det roligt och positivt!

    Har du öppnat igen för allmänheten ,-)? dvs är det lugnare på fronten ;-) ?

    Hoppas din vecka blir topppppen också!

    SvaraRadera
  4. Vilken mysig blogg du har! Receptet på hallonpajen måste jag testa i sommar. Jag älskar när det är syrligt, perfekt!
    Ha en bra dag. :D

    SvaraRadera
  5. sheltie-68 = www.gallerigavelin.blogg.se
    :D

    SvaraRadera