Ingredienser:
Pajdeg:
50 g rumstempererat milda
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
300 g förvällda kantareller
olja till stekning
600-700 g vildsvinsfärs
salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
Täcke:
5 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
1 dl Philadelphia ost naturell.
Värm ugnen till 200 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand.
Tryck ut i en pajform.
Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftorna.
Häll lite olja i en stekpanna och fräs lök, pressa i vitlökvitlök
tills det får lite färg. Lägg i färsen
och fortsätt bryna allt, tillsätt kantarellerna.
Salta och peppra och sedan är det bara att fylla pajskalet
med köttfärsröran.
Blanda crème fraiche, Philadelphia ost, riven ost och
majonnäs i en skål.
Bred blandningen över köttfärsfyllningen.
Grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter. Tills osttäcket har
fin färg.
Servera med en fräsch grönsallad.
Fantastiskt god paj, fina smaker i harmoni
SvaraRadera