1 brk, 125g ansjovisfiléer
4 st hårdkokta ägg
2 st medelstora potatisar, kokta
1 st medelstor rödlök, finhackad
smör
1 st stor knippa gräslök, finhackad
1 dl vispgrädde eller crème fraiche
2 msk orökt kaviar
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna
något.
Rensa och finhacka ansjovisen. Skala och finhacka löken.
Hetta upp en stekpanna. Fräs löken på medelstark värme i smör, utan att den
tar färg.
Skala och skär potatisarna i centimeterstora bitar.
Tillsätt ägg, ansjovis, dill, gräslök, potatis, grädde och till sist
kaviar.
Rör om. Låt röran småputtra så att den får en lätt krämig konsistens.
Servera gubbröran ljummen på tunt skivad kavring, garnera gärna med lite kaviar och strå av gräslök.
Detta passar även att äta kallt och är perfekt på buffébordet.
Eller varför inte till förrätt eller vickning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar