4 portioner
Ingredienser:
300 g spaghetti
2 pkt á 140g bacon
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 st ägg
0.5 dl grädde
100 g riven parmesanost
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med 1 tsk olivolja
i
vattnet.
Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha
vitlök,
hacka även vitlöksklyftan fint.
Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek bacon och lök var för
sig
tills baconet blir knaperstekt och löken genomstekt.
Vispa under tiden ihop ägg, grädde och riven ost.
Smaksätt med salt.
Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt
bacon
och lök. Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en
sked.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite
persilja.
Snabb och enkel vardagsmat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar