lördag 4 november 2017

Färsbiffar av rådjur


4 personer:
½ gul lök, finhackad
2 msk ströbröd
2 msk  bongs vilt fond
500 g finmald rådjursfärs
1 ägg
2-3 msk smör till stekning



Gör så här:
Blanda samman ströbröd, finhackad lök, ägg och fond och låt svälla en liten stund. Blanda sedan det med färsen. Forma till 4 tjocka biffar. Stek biffarna i smör på medelvärme.
Servera med stekta kantareller eller annan god svamp och ugnsrostade rotsaker och potatis, gelé eller lingon är gott till.


Sås är inte nödvändigt, men om man vill kan man använd skyn som blir när du stekt biffarna, slå grädde i pannan och låt koka samman, tillsätt lite kolorit soja (enbart för färgen). Smaka av den, tillsätt lite viltfond vid behov och kanske lite gelé eller lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar