torsdag 1 augusti 2013

Rulltårta med Jordgubbsgrädde



Botten:
3 ägg
1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

Jordgubbsgrädde:
2 dl vispgrädde
½ tsk vaniljsocker
½ tsk strösocker
2 ½dl hackade jordgubbar

Beskrivning:
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåts-papper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Vispa ner mjölblandningen och vattnet i smeten.
Bred ut smeten jämnt över pappret.

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Strö lite socker på bakplåtspappret  och stjälp upp den på bakplåts-papper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite vatten. Låt den kallna under långpannan.

Vispa grädden med vanilj och strösocker tills den är ganska fast och blanda i jordgubbsbitarna.
Bred grädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret och låt den ligga med skarven ner.
Sen är det bara att rulla ur den från pappret och lägga den på ett serveringsfat.
Jag har garnerat min med grädde och några jordgubbar.

1 kommentar:

  1. Supergod, lagom söt och lättbakad.Perfekt sommarsommartårta som jag kommer göra många gånger👍

    SvaraRadera