söndag 6 januari 2019

Laxlasange




Ingredienser
4 port
250-300 g färska lasagneplattor
cirka 1 1/2 dl riven parmesanost
Fyllning
200 g färsk babyspenat
olivolja
150 g kallrökt lax
250 g ricottaost
1 äggula
1 dl riven parmesanost
rivet skal av 1 citron
flingsalt
nymald peppar
Ostsås
50 g smör
1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 dl riven parmesanost
flingsalt
nymald peppar
Så här gör du
Fyllningen: Fräs spenaten hastigt i olivolja. Låt kallna och finhacka spenaten. Fintärna laxen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
Ostsåsen: Smält smöret. Rör i mjölet och späd med mjölken. Sjud såsen cirka 5 minuter. Ta från värmen och blanda i osten. Smaka av med salt och peppar.
Gratängen: Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 2 bitar.
Lägg dem i en smord, ugnsfast form. Häll över såsen och strö på parmesanost.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar