måndag 7 januari 2019

Fläskytterfilé Gorgonzola



Ingredienser:

4 port

700 g fläskytterfilé

salt och peppar

2 msk smör

1 dl gorgonzola

1/2 dl soltorkade marinerade cocktailtomater

Rostade rotsaker

700 g rotfrukter, jag tog palsternacka och morötter.

3 medelstora potatisar

3 msk olivolja

1 tsk flingsalt

Gör så här:

Salta och peppra köttet.
Bryn det hastigt så att det får vacker stekyta runtom, cirka 3 minuter.
Ta upp köttet och låt det svalna.
Snitta filén längs med, men inte helt igenom.
Fyll snittet med osten och tomaterna och fäst med tandpetare och stektråd.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skiva rotsakerna.
Blanda det skivade med olja och rosmarinblad på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med flingsalt.
Lägg filén bredvid rotsakerna och sätt plåten i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills köttet är klart. Det ska ha 70 grader innertemperatur, använd köttermometer.
Ta ut och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie. '
Öka ugnsvärmen till 225 grader.
Medan köttet vilar, rosta rotfrukterna ytterligare cirka 10 minuter.
Servera köttet med varma rotsaker och kanske en sås om man så önskar, ungdomarna önskade kall bearnaisesås. Och en fräsch sallad är aldrig fel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar