8 -10 port
3 msk hot smoked paprika
2 msk farinsocker
4 vitlöksklyftor, skalade och krossade
4 timjan kvistar, bladen finhackade,
Spara stjälkarna
olivolja
2kg - 3kg Skinkstek, går bra med ben.
4 gula lökar, skalade och delade i klyftor.
Grovsalt och nymalen svartpeppar
Serveras med vitt bröd, gärna bullar. (vi använde pitabröd)
Chipotle majonnäs
300 g majonnäs, bästa kvalitén.
1-2 msk chipotlepasta (om du kan få tag i det, annars använd 2 tsk smoked
paprika)
1 tsk flytande honung
1 msk grovmalen senap
Blanda paprika, socker, vitlök och timjanbladen i en skål, krydda med salt
och peppar, tillsätt sedan lite olivolja för att skapa en pasta. Gnid in
blandningen över hela köttet, massera in det i köttet.
Man kan även göra detta i förväg, och sedan täcka och kyla köttet i upp
till 24 timmar innan tillagning.
Sätt ugnen på 140 grader.
Lägg den delade löken i en ugnsfast form, strö över timjan stjälkarna och
placera köttet med fetaste sidan uppåt.
Stek i 1 timme, täck sedan med folie och låt gå i ugnen ytterligare 4-5
timmar, tills köttet är riktigt mört och faller av benet.
Samtidigt gör chipotle majonnäsen. blanda alla ingredienserna i en skål,
krydda med salt och peppar och blanda väl.
När köttet är klart, låt det vara täckt med folie och ställ åt sidan för
att vila i upp till 1 timme innan du serverar det.
Servera med den rökiga majonnäsen och bullar vid sidan.
Vi serverade sallad, tomt, lök, ananas och paprika till det och det var
riktigt gott.
Receptet är Gordon Ramsays
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar