lördag 9 november 2013

Marshmallowsbrownies med chokladkrisp



20–25 bitar
 
200 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl strösocker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
 
1 påse minimarshmallows, 150 g
 
Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.
3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.
6. Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.
7. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.
 
 Skär med en vass kniv doppad i hett vatten, det underlättar!



5 kommentarer: