onsdag 7 augusti 2013

Lax i läcker gräslökssås


4 port
4 laxfileér (portionsbitar)
1 citron
Svartpeppar
Salt
3 dl vispgrädde
1 crème bonjour gräslöks ost 100g
Lite smör att steka i.
½ fiskbuljongtärning.
Liten knippa dill.
Liten knippa gräslök.

Hetta upp matfettet, krydda laxen med svartpeppar, salt och lite pressad citron.
Stek laxfiléerna några minuter på båda sidor och lägg sedan av dem på en tallrik.
Slå i grädden och lägg i osten, Rör tills det är jämt, smula i buljongen och klipp i hälften av gräslöken och all dillen.
Rör. Lägg sedan i laxen och låt puttra ca 5-10 minuter tills den är klar.
Servera med Couscous, ris eller potatis.
Jag la romansallad i botten på tallrikarna och sedan lade jag på lax och Couscous. Garnerade med några cocktailtomater och en citronskiva. Till slut klippte jag resterande gräslök över maten.
Enkelt och jätte gott.


2 kommentarer:

  1. Lax är väldigt, väldigt gott! :)

    Sv. Lite galen måste man få vara! :)

    SvaraRadera
  2. Ohh det där såg underbart gott ut

    SvaraRadera