För 6 personer.
Ingredienser:
800 g Hjortfärs
1 ägg
2
vitlöksklyftor
ca 2 tsk salt
2 krm
svartpeppar + lite till ostblandningen
6 soltorkade tomater i olja,
finstrimlade/hackade
1-2 msk färsk timjan, finhackad
Några droppar olja från tomatburken
125 g fetaost
1 tsk olja vid behov till fetaostfyllningen.
Gör så här:
Blanda
färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök.
Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela
på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen ända ut i kanten.
Täck över
ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna.
Stek i
medelvarm panna med smör.
Jag serverade med en tomatsalsa och kokt potatis och en kall vitlökssås.
det såg o lät gott :)
SvaraRaderaTesta med bland eller oxfärs, går säkert lika bra! Väldigt gott blev det i alla fall. Funderar på någon svampfyllning till nästa experiment ..vad tror du om trattkantareller med någon ost?
RaderaMmm....vad det vattnas i munnen :)
SvaraRaderaDet blev riktigt bra, älskar experimentera med mat och smaker. :)
Radera