tisdag 16 oktober 2018

Thai Red Curry Chicken



Ingredienser: 
1 1/2 matsked olivolja
700 g kycklingbröst delad i bitar
1/2 stor lök, hackad
2 msk röd currypasta
1 röd paprika, skivad och hackad i bitar
1 apelsin paprika skivad och hackad i bitar
1 liten zucchini, skivad
2 tsk riven ingefära
4 vitlöksklyftor, pressade
1 burk kokosmjölk
1 msk majsstärkelse
1 matsked Asiatisk / Thai sweet chili sås
2 matskedar sojasås
2 msk fisksås
2 msk limesaft
1 msk brunt socker
1 tsk torkad basilika
1/2 tesked salt
1/4 tesked peppar

Garnering:
Lime efter smak
Färsk basilika
Färsk koriander
Limejuice (droppa över)

Gör så här
Värm olja till medium hög värme i en teflonpanna.
Tillsätt kyckling, lök och röd currypasta och stek bara tills kycklingen inte längre är rosa.
Tillsätt paprika, zucchini, ingefära och vitlök och fräs 1 minut.
Tillsätt hälften av kokosmjölken.
Blanda kvarvarande kokosmjölk med 1 msk majsstärkelse och slå i tillsammans med alla kvarvarande ingredienser.
Koka upp, minska sedan värmen, små kok i 5 minuter eller tills såsen tjocknar och grönsakerna når önskad skarp krispighet.
Om du vill ha en tunnare sås, späd med vatten (det gör jag inte).
Garnera med färsk basilika, koriander, limezest, limejuice och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar