För 4 personer:
Ingredienser:
500 g laxfilé
utan skinn och ben
200 g halloumiost
2 zucchini
gärna en gul och en grön
2 rödlökar
2 röd
paprika stor
1 msk olivolja
0,5 msk oregano
1 tsk salt
+ 1/2 tsk
1 krm svartpeppar
nymald
1 dl svarta
oliver
Citronyoghurt:
2 dl grekisk
yoghurt
1 vitlöksklyfta
0,5 msk olivolja
1 tsk citronskal
rivet
0,5 tsk honung
flytande
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
nymald
0,5 kruka oregano
Tillbehör:
bröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°.
Ansa och skär zucchinin i bitar.
Skala och skär löken i klyftor.
Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla över olja.
Krydda med oregano och 1 tsk salt.
Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Skär laxen i fyra bitar.
Grov riv osten.
Krydda laxen med 1/2 tsk salt och peppar.
Lägg laxen på grönsakerna och strö över osten.
Tillaga ytterligare ca 10 min.
Yoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten.
Tillsätt olja, citronskal och honung. Krydda med salt och peppar.
Hacka oreganon och blanda ner i yoghurten.
Servera lax och grönsakerna med yoghurt och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar